Koffiehotel op wielen

Rotterdamse koffiebrander Man met Bril Koffie opent binnenkort ’s werelds eerste koffiehotel, waar naast gasten ook ruimte is voor residenten. Het idee achter het residentie programma is dat deelnemers(voornamelijk koffie professionals) een aantal maanden in het hotel komen wonen, werken en leren en ideeën, ervaringen en culturen uitwisselen, en de pan-Europese koffie-community te sterken. Tot op heden is dit programma het eerste in zijn soort.

En die residenten haalt Man Met Bril Koffie op tijdens de roadtrip. Ze rijden langs koffiebars en branders in zo’n 20 Europese steden waar ze mini-evenementjes organiseren met hun hosts. Aldaar brengen ze het residentie programma aan de man onder de lokale koffie community.

Laura
De Rotterdammer doet het in stijl; met een compleet elektrisch gemodificeerde Citroën Hy oldtimer genaamd Laura. Een Franse klassieker uit 1971, uitgerust met een Kees van der Westen Spirit, nitrocold-brew, EK 45, Mythosmolen, een 3TEMP batch brew systeem en nog veel meer.

Een dom idee
“Het is een wat gek idee, misschien zelfs wel een dom idee”, legt eigenaar Paul Sharo uit. “Wie rijdt er nu met een elektrische oldtimer met een bereik van 100 km door Europa? Om mensen die je niet kent uit te nodigen om bij je te komen wonen en werken?” Tegelijkertijd is het een droomreis, een reis van je leven. Dus waarom ook niet?! Tijdens de campagne zullen we zeker te maken krijgen met tegenslagen en onvoorziene omstandigheden. Maar Sharo is van mening dat dit juist de interessantste verhalen zal opleveren.

In Rotterdam staat het café bekend om zijn eclectische campagnes; een Instagram Paasspeurtocht, een uitdaging waarbij alle online bestellingen per fiets door het hele land werden bezorgd, de Coronapub quizzenen het speeddaten op Valentijnsdag, om er maar een paar te noemen. Half September worden de eerste kilometers gemaakt, welke te volgen zijn via de Instagram-pagina van Man Met Bril Koffie, maar informatie zal ook te vinden zijn op de website en in de nieuwsbrief