Witte thee

Witte thee is een subtiele en verfijnde theevariant die wordt gemaakt van jonge bladeren en knoppen van de Camellia sinensis plant. Wat witte thee onderscheidt van andere theeën, zoals zwarte en groene thee, is de minimale verwerking die het ondergaat. Hier is hoe je witte thee kunt bereiden:

Benodigdheden:

 • Witte theebladeren (losse bladeren of theezakjes)
 • Water
 • Een theepot of een kopje
 • Een waterkoker of een pan om water te koken
 • Optionele toevoegingen zoals suiker, honing of citroen, afhankelijk van je smaakvoorkeur

Bereidingswijze:

 1. Kies je witte thee: Er zijn verschillende soorten witte thee beschikbaar, zoals Bai Hao Yin Zhen (Silver Needle) en Bai Mu Dan (White Peony). Kies de soort die je het meest aanspreekt.
 2. Verwarm het water: Breng water aan de kook. De ideale watertemperatuur voor witte thee ligt meestal tussen 70°C en 85°C. Laat het water na het koken een minuut of twee afkoelen om de juiste temperatuur te bereiken.
 3. Verwarm de theepot of het kopje: Spoel je theepot of kopje om met wat van het hete water om het voor te verwarmen. Dit helpt de thee langer warm te blijven en verbetert de smaak.
 4. Meet de witte thee af: Gebruik ongeveer 1-2 theelepels losse witte thee per kopje, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gewenste sterkte.
 5. Giet het hete water over de theeblaadjes: Giet het hete water over de theeblaadjes in de theepot of het kopje.
 6. Laat trekken: Plaats een deksel op de theepot of dek het kopje af en laat de witte thee 2-5 minuten trekken. De exacte trektijd kan variëren afhankelijk van je voorkeur, maar houd het relatief kort om te voorkomen dat de thee te sterk wordt.
 7. Serveer: Na het trekken, verwijder je de theeblaadjes of het theezakje. Je kunt suiker, honing of citroen toevoegen naar smaak, hoewel veel mensen witte thee puur drinken om de delicate smaak te waarderen.
 8. Geniet van je witte thee: Je witte thee is nu klaar om van te genieten. Drink het warm en geniet van de zachte, subtiele smaak.

Witte thee staat bekend om zijn milde smaak en lichte kleur, en het is een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een thee met een delicate smaak en weinig cafeïne. Experimenteer met de trektijd en de hoeveelheid theeblaadjes om de perfecte kop witte thee voor jouw smaakpapillen te vinden.