Thee of koffie van het vruchtvlees van koffiebessen

Koffie zetten van het vruchtvlees van de koffiebes? Jazeker, het is mogelijk om koffie te zetten van het vruchtvlees van koffiebessen, en dit proces staat bekend als “koffie van de cascara” of “koffiekersenkoffie.” In plaats van de traditionele koffiebonen te gebruiken, maakt cascara-koffie gebruik van het vruchtvlees en de schil van de koffiebessen om een unieke en fruitige koffiedrank te creëren. Hier is hoe je het kunt maken:

Benodigdheden:

  • Gedroogde koffiekersen (cascara)
  • Heet water
  • Een pot of theepot
  • Filter of zeef

Instructies:

  1. Verkrijg gedroogde koffiekersen: Zorg ervoor dat je gedroogde koffiekersen hebt. Deze kun je kopen bij sommige speciaalzaken voor koffie of online.
  2. Meet de cascara: Gebruik ongeveer 10-15 gram gedroogde koffiekersen voor elke 240 ml heet water. Pas de hoeveelheid aan op basis van je persoonlijke smaakvoorkeur.
  3. Kook water: Breng water aan de kook en laat het enkele minuten afkoelen tot ongeveer 90-95°C. Het water moet net onder het kookpunt zijn.
  4. Brouw de cascara: Plaats de gedroogde koffiekersen in een pot of theepot en giet het hete water eroverheen. Laat de koffiekersen ongeveer 4-6 minuten trekken, vergelijkbaar met het zetten van thee.
  5. Zeef de drank: Gebruik een zeef of een filter om de vloeistof van de koffiekersen te scheiden terwijl je de drank in een kop of glas giet.
  6. Serveer en geniet: Je kunt cascara-koffie warm of gekoeld serveren. Het heeft meestal een fruitige en zoete smaak die doet denken aan gedroogd fruit, bessen of rozijnen.

Cascara-koffie heeft vaak een lichtere smaak dan traditionele koffie en wordt gewaardeerd om zijn unieke aroma en smaakprofiel. Het is een interessante en smakelijke alternatieve koffiedrank voor liefhebbers van koffie die iets nieuws willen proberen.