Wat is een tisane?

Een tisane is een drankje dat wordt gemaakt door gedroogde kruiden, bloemen, vruchten, bladeren of andere plantaardige materialen in heet water te laten trekken. Tisanes worden vaak aangeduid als “kruideninfusies” of “kruidentheeën,” hoewel ze technisch gezien geen echte thee zijn omdat ze niet afkomstig zijn van de theeplant Camellia sinensis.

Tisanes kunnen een breed scala aan smaken en aroma’s hebben, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Populaire voorbeelden van tisanes zijn kamillethee, pepermuntthee, rooibos en gemberthee. Elk van deze dranken wordt gemaakt door specifieke kruiden, bloemen of andere plantendelen in heet water te laten trekken, en ze worden vaak genoten vanwege hun smaak en de mogelijke gezondheidsvoordelen die ze kunnen bieden.

Het belangrijkste verschil tussen tisanes en thee is dat thee specifiek verwijst naar dranken die worden bereid uit de bladeren van de theeplant Camellia sinensis, terwijl tisanes een bredere categorie vormen die elke infusie van plantaardige materialen met heet water kan omvatten.